'v.d. Perwaborg'

Cesky Fousek kennel

2013 

Wandelen en jacht in Tsjechië
Na al eerder mooie jachtdagen in Tsjechië meegemaakt te hebben, kregen we weer een uitnodiging om te komen jagen met onze honden.
Ditmaal werden we uitgenodigd door Miroslav en Lucka, de eigenaren van Bor.
Bor is de laatste dekreu van onze Evi geweest en dus de vader van onze Ilse.
Aangezien wij alleen met onze honden deelnemen aan de jacht, mochten wij ook een paar jagers met geweren meenemen. Dat waren deze keer Peter Broeders en Peter Pilkes; eigenaren van een Perwaborg uit het G nest. Hun honden bleven thuis en de geweren gingen mee.
Onze honden Evi en Ilse zijn mee geweest.

Donderdagmorgen 5 december vertrokken we, om 's avonds -via het huis van Miroslav en Lucka- in het café van Ctineves te belanden.
Onze gastheer bleek ook de plaatselijke jachtmeester te zijn en er moest nog een hoop geregeld worden voor de jachtdag [in het café].
Het zou een zeer grote drijfjacht worden, met 's avonds een groot dansfeest.
Tijdens het samenzijn in de kroeg werd ons gevraagd of we ook plannen hadden voor de volgende dag. De jacht was immers pas zaterdag. Ik had allerlei documentatie bij mij, maar een goed idee van de plaatselijke Tsjechen is veel beter. Besloten werd om 's morgens een wandeling door het jachtrevier  te maken [een ander gedeelte dan waar gejaagd zou worden uiteraard] en daarna naar de Hora Ríp.
De volgende morgen vroeg op en goed aangekleed aan de wandel met Miroslav, enkele jachtmaten en vriendin Blanka. Aansluitend koffiedrinken bij Blanka thuis. Daarna de berg op. De plaatselijke beroemde vulkaanberg de Hora Ríp; 450 meter. Niet erg hoog dus, maar wel erg steil.
In deze streek heb je veel vulkaanbergen in een tamelijk vlak, enigzins heuvelachtig landschap.

1 start wandeling naar de top van de berg Hora Rip 2 even pauze 3 uitzicht over het dorp Ctineves

Het was een zware klim naar de top. Op de top een oud kerkje en een [helaas] gesloten cafeetje; tevens een mooi uitzicht over het dorp Ctineves. Helaas was het te nevelig voor verre uitzichten.
Terug in Ctivenes eerst eten, daarna weer naar het café annex feestzaal. De zaal moest verder aangekleed worden voor het dansfeest en de tactiek van de jacht moest besproken worden. Door de jagers mocht tot 20.00 gedronken worden om te voorkomen, dat er tijdens de jacht restalcohol in het bloed zou zitten. Ook tijdens de jacht is drinken verboden. Carla en ik mochten  het wel als voorjagers. De beide Peters dus niet.
Toen we het café uitkwamen sneeuwde het inmiddels flink.

Zaterdag weer vroeg op, honden uitlaten in de verse sneeuw en dan weer naar het café, waar alle deelnemers van de jacht gezamenlijk ontbeten. Koffie, brood en varkensmaagsoep met knoflook. Van alle jagers werden de jachtpapieren grondig gecontroleerd en dus ook die van beide Peters als mede hun extra reisdocumenten en verzekeringspapieren.
Na geruime tijd allemaal naar buiten voor een openingsceremonie in de sneeuw. Lange toespraken en uitleg over het verloop van de dag.
Een grote groep jagers,voorjagers,drijvers, fotografen, cateraars enz..

4 wachten op uitleg van de jachtmeester 5 wachten op uitleg van de jachtmeester

Eindelijk kunnen we gaan, eerst een flinke wandeling van een kilometer of 5 naar het eerste jachtveld.
De ouderen mochten op de kar achter een traktor. Dit was tevens de wildkar.
De eerste drift was een hazenjacht. Iedereen op een lange linie haaks op de weg. Er mochten 7 hazen en onbeperkt vossen worden geschoten. Evi heeft mooi veldwerk laten zien en een apport gebracht. De nog jonge Ilse hielden we vast. Tijdens de jacht werd er flink geschoten, tot op een bepaald moment de tsjechische jager naast mij telefoon kreeg; jacht gesloten. Wij waren erg benieuwd naar het aantal hazen wat geschoten zou zijn; precies 7! Bleek men onderling te telefoneren om de telling bij te houden.
Ondanks dat er maar weinig geschoten mocht worden, was het toch een mooie jacht zo; door de verse sneeuw.

6 de eerste drift- op hazen 7 einde eerste drift 8 zeven hazen

9 Carla en Ilse 10 Miroslav en Bor 11 Lucka

12 over de uitgestrekte velden op naar de lunch 13 over de uitgestrekte velden op naar de lunch 14 over de uitgestrekte velden op naar de lunch

Aansluitend nog een flinke en koude wandeling dwars over de uitgestrekte velden naar een beschutte plek in het bos om te lunchen. Goed verzorgde lunch; brood met worst en warme thee voor de meesten. Voor mij koffie en bier erbij. Dit alles staand natuurlijk!

15 de lunch met warme thee en bier 16 de lunch 17 Ilse staat keurig te wachten

Na de lunch de tweede en derde drift; op fazanten. Ditmaal door een oude dichtbegroeide boomgaard met veel fazanten. Voor ons zeer moeilijk om doorheen te komen; veel bramen en wilde rozen, maar onze draadharige honden hadden er totaal geen moeite mee.
Zowel Bor en Evi maar ook hun jonge dochter Ilse leverden prima werk. Voorstaan, uitstoten en apporteren!

18 de tweede drift nu op fazanten 19 Ilse apporteert een fazant 20 Evi apporteert een fazant

Na de laatse drift [alleen hanen] verzamelde iedereen zich weer. Er werd een heel mooi verzorgd tableau uitgelegd.
Toespraken werden weer gehouden, de jacht werd afgeblazen en saluutschoten werden gelost.

21 het tableau 22 de jacht wordt afgelazen 23 saluutschoten

Dan de laatste wandeltocht van de dag, terug naar het café in het dorp. Gezamenlijk eten; snitzel met knedeli en uiteraard koffie en bier. Dan naar huis; douchen en omkleden voor het dansfeest. Het feest begon om 20.00 uur. Er was zelfs een echte band en er werd volop gedanst. Uiteraard ook gedronken en gegeten, kortom een gezellige boel. Het feest was niet alleen voor de jagers, iedereen die reserveert en entree betaalt, was welkom. Ook veel jongeren. Tijdens het feest was er ook een tombola [verloting]. Wij [de beide Peters, Carla en ik] winnen gezamenlijk een canadese kalkoen en en echt tsjechisch damhert. Het hert is wel ontweid uiteraard, maar nog niet geslacht.

Al met al was het een zeer mooi feest en het was een zeer geslaagde, lange en vermoeiende dag. De moeite waard.
Tussen alle bedrijven door hebben we ook nog het programma voor de volgende dag besproken.

Na een zeer korte nacht, de volgende dag [zondag] toch redelijk vroeg op om naar Praag te gaan. We gingen met z'n zessen, de beide Peters, Lucka en Blanka, Carla en ik. Blanka heeft bijna haar hele leven in Praag gewoond en had voor ons een mooie wandeling bedacht. In twee auto's naar Praag; geparkeerd op een bewaakte parkeerplaats in het noordelijk deel van Praag. Het eerste deel van de wandelig ging door een niet toeristisch gedeelte van Praag. Onder andere door het Letnápark; bovenlangs de Vlatava met mooie uitzichten op de Vlatava met de vele bruggen en de stad Praag. Onderweg nog lekker tsjechisch gegeten [Blanka had gereserveerd]. Daarna over de Karelsbrug naar de binnenstad. Liepen we eerst als de enigste toeristen door de stad, liepen wij ineens tussen duizenden andere toeristen. Over het plein van de Oude stad, met een grote kerstmarkt en een mooie boom. Door allerlei kleine, leuke straatjes richting het Wenceslasplein met onderweg een koffiestop inclusief gebak.
Ook dit plein had een kerstmarkt en was prachtig verlicht. Het was inmiddels donker geworden, dus dat kwam goed uit.
Het was een flinke tocht, maar we gingen gelukkig vanaf het Nationaal museum met de metro terug naar onze parkeerplaats.
Weer een mooie dag; door Blanka goed bedacht en geregeld.

 24 Praag - Karelsbrug uit 1357 25 Praag - plein oude stad met kerstmarkt 26 Praag - Wenceslasplein met kerstmarkt

's Avonds weer gezellig samenzijn; in het huis van Miroslav en Lucka deze keer.
Maandag weer vroeg op voor de terugkeer naar Nederland. Het gewonnen damhert en de kalkoen -inclusief de benodigde papieren- achter in de auto bij de Peters. De terugreis verliep spoedig, bij ons thuis de beesten veilig buiten opgehangen.
Woendag heb ik het damhert naar een poelier gebracht en vrijdag's weer opgehaald in vier zakken gevuld met tweepersoons porties.
Ook het vel heb ik weer meegenomen om te gebruiken voor de zweetwerktraining.

Een geslaagde vijfdaagse trip en hierbij bedank ik Lucka, Miroslav, Blanka en de vele andere gastvrije Tsjechen nogmaals.


Een paar mooie jachtdagen in Grootschermer
Ook dit jaar weer een uitnodiging gekregen van Peter Pilkes om een paar dagen mee te komen jagen in de polder van zijn jachtgebied.
Peter jaagt met geweer en zijn hond: Galehska v.d. Perwaborg -roepnaam Noa- een pup van onze Evi en Dar uit Tsjechië.
Donderdag 18 oktober zijn we samen met onze 4 honden naar Grootschermer gereden, om 's avonds gezellig samen te zijn.

Vrijdagmorgen zijn Peter en ik met de honden Evi en Noa samen op jacht geweest. Diverse grote bietenvelden afgedreven op hazen en fazanten.
Zowel Noa als Evi hebben hebben prachtig hondenwerk -zowel voor als na het schot- laten zien.
Zonder goede honden kun je niet jagen in de hoge bieten, zelf vind je een geschoten haas of fazant nooit terug.
De honden vinden ze wel, brengen ze keurig bij je terug en nog met plezier ook.

1 Evi en Noa staan voor 2 Evi apporteert een eend 3 Noa apporteert een fazant

's Middags een paar grote stukken met groenbemester afgedreven. Deze keer gingen behalve Evi ook Jan en onze jonge Ilse mee. Ilse was toen krap 7 maanden oud, dus werken in hoge bieten was nog taboe. Ilse en haar moeder werkten heel mooi samen en verrichten goed werk, ook Ilse heeft meerdere geschoten eenden gevonden en geapporteerd. Zelfs heeft Ilse nog een zware haas geapporteerd.

4 Evi en Ilse zijn druk aan het zoeken 5 Ilse apporteert een eend 6 Ilse apporteert een haas

Zaterdag gingen Peter en ik weer vroeg op pad, met de honden Noa en Evi.
De honden zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en dreven keurig ieder een half veld af en brachten diverse apporten binnen.
's Middags ging Jan ook weer mee, dit keer met onze Anak. Anak was toen bijna 12 jaar oud, de conditie wordt dan toch minder en is het werk in de bieten gauw te zwaar. Het werk van Anak was er niet minder om, ook het apport uit een brede sloot was wel even leuk voor Anak.
De bijgeplaatste foto's vertellen de rest van deze zeer mooie, geslaagde jachtdagen zowel voor ons als voor de honden.
Onze oude Perwa toen ongeveer 14,5 jaar is geen enkele keer mee geweest, dat kan ze helaas niet meer.
Peter en Wilma bedankt voor de gastvrijheid en de mooie jachtdagen.

7 Anak zwemt naar de eend 8 Anak apporteert de eend 9 het tableau


Jachtaanlegtest van de Cesky Fousek Vereniging Nederland
Op 3 november was de jachtaanlegtest van de CFVN. Op de homepage hebben je al kunnen lezen dat onze Ilse geslaagd is.
Op deze zeer goed georganiseerde dag zijn tevens geslaagd: Ingrid [Isa] van Kees Trommelen en Baron z Rancirova van Henk Hesselink.
Isa is een zus van Ilse en Baron hebben Carla en Henk uit Tsjechië gehaald.

Jachtaanlegtest_CFVN_1 Jachtaanlegtest_CFVN_2

Jachtaanlegtest_CFVN_3Jachtaanlegtest_CFVN_4

Jachtaanlegtest_CFVN_5 Jachtaanlegtest_CFVN_6

Allemaal van harte gefeliciteerd.


Heiko "v.d. Perwaborg"
Marianne Vulker heeft op 6 oktober met haar Heiko tijdens de Ijsselshow te Zwolle een zeer mooi resultaat behaald.
Heiko kreeg 1 Uitmuntend-CAC-CACIB-Beste Reu en werd bovendien BOB.

Heiko_IJsselshow_2013_1 Heiko_IJsselshow_2013_2

Marianne en Heiko van harte gefeliciteerd.


Girang [Guus] "v.d. Perwaborg"
Peter heeft ook dit jaar weer een aantal diploma's behaald.
Op 10 augustus te Biddinghuizen een KNJV B diploma en daarna mocht hij aan de MAP proeven meedoen.
Op 5 oktober te Enkhuizen heeft Peter zijn eerste MAP B behaald met 490 punten.
Peter heeft nu voldoende diploma's om een Cesky Fousek uitlaatservice te starten; hij oefent alvast in zijn eigen tuin.

Peter_met_5_Perwaborgen_9-2013


Bor z Podripské stráne
Bor de laatste dekreu van onze Evi, dus de vader van het I nest doet in Tsjechië met goed resultaat aan vele wedstrijden mee.
Onlangs werd Bor samen met eigenaar Miroslav tijdens twee belangrijke 2-daagse proeven winnaar.
De eerste was op 14 en 15 september tijdens de Nord Bohemia Pohár te Chomutov. Er deden 12 honden mee uit Duitsland en Tsjechië.Miroslav_en_Bor_op_Nord_Bohemia_Pohr_14.15-9-2013_1 Miroslav_en_Bor_op_Nord_Bohemia_Pohr_14.15-9-2013_2 

Slechts 2 weken later op 28 en 29 september deden Bor en Miroslav mee aan de Memorial Karla Podhajskeho[MKP] te Praag.
Ook deze proef is een zeer belangrijke en moeilijke proef, waar 20 honden aan meededen. Aan dit soort proeven kun je niet zomaar meedoen,
je moet tijdens eerdere proeven voldoende punten behalen om je te kwalificeren en daarna wordt je uitgenodigd.
Ook bij deze proef werd Bor winnaar [454 punten in de 1e kategorie].
Zeer goede resultaten voor de relatief jonge Bor [5jaar] en voor de eveneens nog jonge eigenaar Miroslav.

Miroslav_en_Bor_op_de_MKP Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_2

Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_3 Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_4 Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_5

Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_6 Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_7 Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_8

Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_9 Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_10 Miroslav_en_Bor_op_de_MKP_11 

Miroslav en Bor van harte gefeliciteerd.


 Wandeling Perwaborgen I nest
Groepsfoto_wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013_1 Groepsfoto_wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013_2

Het niet doorgaan van de Jonge Hondendag van de CFVN, was voor velen een grote teleurstelling. Op veler verzoek hebben wij toen zelf een activiteit georganiseerd. Omdat iedereen toch deze dag gepland had, hebben wij de zelfde datum aangehouden: 22 september.
De opkomst was groot; 9 pups van ons, waaronder onze eigen Ilse. Ilse bracht haar moeder, grootmoeder en overgrootmoeder mee.
Daarnaast nog een andere Cesky Fousek en 2 andere kleine hondjes.
Uiteraard waren de honden vergezeld door hun baasjes; totaal 20 personen en 15 honden.

Het weer was supergoed. We begonnen met koffie/thee en appelgebak. Daarna mochten de honden loslopen en spelen in een omheind gebied. Hierna gewandeld -met enkele tussenstops- door de Veluwse bossen en over de heuvels via een hondenloslooproute.
Wel onder appél natuurlijk, dit ging over het algemeen zeer goed.
Onderweg is er veel gepraat en zijn veel hondentips uitgewisseld.
Na dit alles; lekker uitrusten op het terras onder het genot van een hapje en een drankje.
Behalve het weer was ook de onderlinge sfeer zeer goed te noemen. Al met al een zeer geslaagde dag!!!

Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__1 Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__2 Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__3

Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__4 Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__5 Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__6

Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__7 Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__8 Wandeling_Perwaborgen_I_nest_9-2013__9

Voor meer foto's zie ook tab foto's/Wandelingen Perwaborgen


Barbora [Bora] "v.d. Perwaborg"
Deze keer weer een droevig bericht, Barbora "v.d. Perwaborg" is overleden. Ze had een soort hernia en kon niet meer lopen of staan.
Barbora is een dochter van Perwa en de Tsjechische reu Grif, geboren 14 december 2003, dus bijna 10 jaar.
Albert Schürgers: Bora was een fantastische jachthond, ik heb met haar vele mooie jachtdagen gehad.
Ook op de proeven heeft zij vele goede resultaten behaald [Nederland en Duitsland].

Familie Schürgers veel sterkte met het verlies gewenst.

Barbora_Bora_op_jacht Barbora_Bora_2013_1


Hermano [Horus] "v.d. Perwaborg"
Jaap Woltjer heeft met zijn Horus weer 2 mooie KNJV B diploma's gehaald; Veendam en Delfzijl.
In Delfzijl is Horus tevens de beste jonge hond van Oostelijk Groningen geworden.
Jaap kreeg een mooi beeld van een jager met hond.

Hermano-Horus_beste_jonge_hond_Oostelijk_Groningen

Jaap en Horus van harte gefeliciteerd.


 Tara od Jemiluk [Jet]
Jeroen van Eijk heeft in één week tijd 3 zeer mooie resultaten behaald met zijn Jet.
Jeroen heeft 17 augustus te Tull en 't Waal zijn eerste KNJV C diploma gehaald met 45 punten.
Op 18 augustus op de onderlinge jachthondenproef te Nieuwegein weer een mooi resultaat met 73 punten.
Ten slotte op 24 augustus op landgoed Sterkenburg te Langbroek een KNJV B diploma met 66 punten.

Tara [Jet] is slechts 16 maanden oud en is door ons uit Tsjechië geïmporteerd. Jeroen en Marieke stonden bij ons op de lijst voor het H nest, helaas hadden wij te weinig pups. Op verzoek van hun hebben wij via goede connecties deze pup in Tsjechië gevonden en opgehaald.
De vader van Jet is Dar, deze zeer goede, mooie reu is ook de vader van ons G nest.
Wij zijn erg trots op Jeroen en Jet, maar toch ook een beetje op ons zelf!

volgen_aan_de_lijn samen_gezellig_op_de_beurt_wachten Jet_komt_met_de_dummy_terug

Jeroen en Jet van harte gefeliciteerd.


Djoy "v.d Perwaborg" overleden
Het verlies van een familielid of vriend is erg, maar het verlies van een trouwe viervoeter is voor velen ook enorm ingrijpend.
Zo ook bij onze goede vriendinnen Ingrid en Marleen, na het overlijden van Djoy.
Djoy is een dochter van onze oudste hond Perwa en is geboren op 6 november 2005.

Begin dit jaar zeiden Ingrid en Marleen nog tegen ons; we hebben nog nooit zo'n sterke en gezonde hond als Djoy gehad.
Geen ziektes of andere narigheid, dus geen getob of kosten!
Begin juni sloeg echter het noodlot toe. Tijdens de reguliere enting/controle werd een gezwel geconstateerd. Het bleek een kwaadaardige tumor te zijn. Na enige onvruchtbare behandelingen is de tumor operationeel verwijderd. Ingrid en Marleen maakten samen een moeilijke tijd door. Denk aan medicijnen, aangepaste voeding, gecontroleerd uitlaten en een geplande vakantie laten vervallen. Dit alles heeft enkele maanden geduurd, totdat het noodlot weer toesloeg en er complicaties optraden. Uiteindelijk is Djoy op 19 augustus overleden.
Djoy betekende veel voor hun, een goede en lieve huisgenoot die altijd met plezier en zonder problemen meeging. Ingrid en Marleen waren samen met Djoy regelmatig supporter van Carla op shows enz. Tevens zijn ze meerdere keren behulpzaam geweest op onze reünies.
Op de laatste reünie bleek zelfs dat Djoy ongekende talenten had.
Nooit getraind voor de jacht of op jacht geweest en dan toch zonder problemen een duif opsporen en apporteren.
Ook wij zijn erg ontdaan met dit verlies en zullen Djoy zeker missen bij onze wederzijdse bezoeken en uitjes samen!
Wij kijken samen met Ingrid en Marleen terug op bijna 8 mooie jaren met Djoy.

Ingrid en Marleen veel sterkte gewenst.

Djoy_v.d._Perwaborg_2007 Djoy_v.d._Perwaborg_2011


 Clubmatch Kynologen Club "Dieren en Omstreken"
Op 18 augustus was de clubmatch van de KC "Dieren en Omstreken".
Riet Bosvelt en Carla deden mee met Indi en Ilse in de Babyklasse. Beide nakomelingen van Evi uit het I nest, bijna 5 maand oud.
Bij de Cesky Fouseks werd Ilse 1e en Indi 2e; beiden Veelbelovend.
In de eindkeuring van de Babyklasse werd Ilse eerste uit 12 verschillende rassen. 

Ilse_show_KC_Dieren_18-8-2013 Indi_show_KC_Dieren_18-8-2013 Ilse_show_KC_Dieren_18-8-2013_Beste_Baby
Dames van harte gefeliciteerd!


Ringtraining
Om een hond goed voor te kunnen brengen tijdens een show, is het van groot belang om ook hiervoor te trainen.
Zelf doe ik dit tijdens de z.g. ringtraining bij de KC REO te Rijssen.
Zoals op de foto's te zien is wordt er met verschillende rassen gelijkertijd getraind, wat zeer leerzaam en boeiend is.

Ringtraining_Rijssen Ringtraining_Rijssen_1 Ringtraining_Rijssen_2


Puppytraining
Samen trainen in een groep is altijd beter dan alleen, dus wordt er regelmatig getraind met 3 of 5 honden t.w. Ivo-Joep, Ilse, Baron en de één jaar oudere honden Hella en Hoagy-Yke.
Dit gebeurt bij een jachthut op het terrein van Havezathe Herinckhave te Fleringen en voor het waterwerk gaan we naar het zandgat te Sibculo.
Dit is zeer leerzaam en leuk voor zowel hond als baas.Tevens train ik uiteraard ook alleen met mijn hond Ilse.
Nog meer foto's staan onder de tab foto's/trainingen/puppy-jachttraining.

Ike-Alex_leert_zwemmen Ivo-Joep_leert_vooruit_gaan_en_terug_komen

Ilse_leert_vooruit_gaan Uitleg_van_Carla

down-liggen_leren Ilse_leert_wachten_op_afstand


Zomershow Kynologenclub Rijssen en Omstreken
Op 15 juni was de jaarlijkse Zomershow voor jonge honden van de KC REO.
Carla deed mee met onze Ilse in de categorie 3 tot 6 maanden [babyklasse].
Het was de eerste show voor Ilse en Ilse was de enige Cesky Fousek.
Eerst werden alle rassen apart beoordeeld. De besten mochten daarna door de eindekeuring per categorie.
Bij Ilse ging dit automatisch want ze is gewoon mooi, maar dat ze de eerste plaats zou halen van alle honden in de babyklasse [lees 8 rassen] was verrassend. Ilse deed ook mee in de eindkeuring, maar de keurmeesters gaven de voorkeur aan een oudere Golden Retriever.

Zomershow_REO_15_juni_2013__1 Zomershow_REO_15_juni_2013__2 Zomershow_REO_15_juni_2013__3


 Clubmatch Klub Chovatelu Ceskych Fousku 
Donderdag 6 juni zijn wij [Peter Broeders, Carla en Jan] naar Tsjechië gereisd voor o.a. de clubmatch van de Tsjechische Cesky Fousek Vereniging. Door vele verkeersongelukken en wateroverlast waren wij om 23.00 in ons hotel te Konopište.
De show werd gehouden op zaterdag 8 juni bij het mooie kasteel Konopište te Benesov. 
Wij logeerden 6 dagen in het mooie houten hotel Nová Myslivna, ook gelegen bij het kasteel Konopište.
De show werd deze keer niet gehouden bij het kasteel [vanwege het vele water], maar vlakbij ons hotel.
We konden zo van ons hotel naar de ring lopen, erg comfortabel.
Carla deed mee met Perwa [Cedra z Dubové Hráze] in de veteranenklasse. Ze behaalde een mooie U, fantastisch voor een hond van ruim 14 jaar.
Ze werd vierde, maar de andere honden waren ook veel jonger [vanaf 8 jaar].
Peter deed mee met zijn Guusje [Girang "v.d. Perwaborg"] in de Kampioensklasse. Zij behaalde uiteraard ook een U en kreeg het CAC.
In de eindkeuring van de teven, behaalde Guusje wel even een mooie tweede plaats van totaal 73 honden. Al met al een goed resultaat voor beiden.
Peter en Carla van harte gefeliciteerd.

CF_Clubmatch_Tsjechie-Konopiste_8_juni_2013_1 CF_Clubmatch_Tsjechie-Konopiste_8_juni_2013_2 CF_Clubmatch_Tsjechie-Konopiste_8_juni_2013_4CF_Clubmatch_Tsjechie-Konopiste_8_juni_2013_3 CF_Clubmatch_Tsjechie-Konopiste_8_juni_2013_5 CF_Clubmatch_Tsjechie-Konopiste_Carla_en_Peter

Het was een gezellige, mooie dag. We hebben vele bevriende Tsjechen gesproken, o.a dekreueigenaren en trainingsvrienden.
De eigenaren van onze laatste dekreu Bor zijn speciaal voor ons naar Konopište gekomen om ons en Ilse te zien.
Heerlijk gegeten en gedronken op het naastgelegen terras van ons hotel.
De overige dagen hebben we ons ook prima vermaakt. We hebben een aantal dekreuen bezocht en beoordeeld, met het oog op de toekomst.
We zijn een dag naar onze vrienden Olga en Jan geweest; een gezellige dag. Hoewel we hier ook veel ellende hebbben gezien i.v.m. het hoge water. Het smalle riviertje is ongeveer 150 meter breed geweest, met alle gevolgen vandien. Onze vrienden hadden geen last, zij wonen op een hoge rots.
We hebben een aantal mooie tochten gemaakt en enkele mooie steden bezocht o.a. Ceske Budejovice en Cesky Krumlov [Unesco werelderfgoed].
Tevens veel ellende gezien door de wateroverlast.

Jan_Tichy_met_onze_en_zijn_honden Ceske_Budejovice Cesky_Krumlov


 Hermano [Horus] '"v.d. Perwaborg"
Tijdens de clubmatch van de CFVN op 5 mei te Heteren heeft Horus een Zeer Goed behaald.

Clubmatch_CFVN_2013_Hermano_v.d__Perwaborg-_Zeer_Goed_1 Clubmatch_CFVN_2013_Hermano_v.d__Perwaborg-_Zeer_Goed_2

Jaap en Horus van harte gefeliciteerd.


Evi heeft 10 pups!
In de avond en nacht van zaterdag 23 maart op zondag 24 maart zijn de pups van Evi geboren.
Dit is het derde en tevens het laatste nest van Evi: 6 teefjes en 4 reutjes.
Allemaal goed gezond en ook Evi is in goede conditie.
Wij zijn beide zeer blij met dit mooie nest evenals de toekomstige eigenaren van de pups. Alle pups zijn reeds verzegd.

4_reutjes_en_1_teefje 5_teefjes


 Evi is drachtig
Dekking_Evi-Bor Echo_Evi_18-02-2013


Overlijden Fons Simons
Helaas hebben wij weer een ontzettend droevig bericht te melden.
Fons Simons is overleden na een zeer moedig gedragen ziekte van bijna 5 maanden.
Wij wisten dat zijn einde naderde, maar toch waren wij erg geschokt, toen wij bij thuiskomst uit Tsjechië zijn rouwkaart lazen. 
Helaas waren wij niet bij zijn afscheid aanwezig.
Ter informatie voor degenen, die Fons niet kenden: Fons had Grif [Carlo] uit ons G nest.
Fons en ik hebben samen met veel plezier met onze honden getraind.
Fons heeft voor Carlo tijdig een nieuwe eigenaar gevonden. Zijn oudste hond Jacco v.d. Wildtdraad blijft bij zijn vrouw Tonny.

Tonny en verdere familie nogmaals gecondoleerd en veel sterkte in de toekomst gewenst.